Ročno rezanje
Za oblikovanje popolnega okusa pršuta je potrebno znati oblikovati pravilen rez mesnine. Nepravilno oblikovana rezina, preveč debela ali prevelika, lahko pokvari gastronomsko izkušnjo. Prav zaradi tega je potrebno znati pravilno obrezati pršut in ga nato v stojalu ročno rezati. Z mislijo, da vam ponudimo vrhunsko mesnino v njeni najbolj kakovostni obliki, smo oblikovali ročno rezane narezke, ki vam jih pripravijo naši mojstri ročnega rezanja.
Ročno rezanje vs. Strojno rezanje
Stara kraška tradicija narekuje ročno rezanje pršuta in s tem se ob okušanju v ustih oblikuje bolj intenzivna aroma od tiste rezine, ki je bila rezana strojno.
Pršut Cobius +36M
V rezini pršuta Cobius je ujeta aroma naše tradicije. V družinski butični pršutarni ohranjamo svojevrstno tradicionalno metodo, ki jo je oblikoval Franc Ščuka. Pršut Cobius zori preko 36 mesecev na lesenih regalih z ročnim uravnavanjem prehoda kraškega zraka v notranjost pršutarne. V pršutu Cobius vlada ravnovesje slanosti, sladkosti in sočnosti, ki zadovolji še najbolj zahtevne brbončice. Rezina pršuta bo obogatila vaše predjedi in s svojim aromatičnim okusom očarala vsakega gastronomskega navdušenca.
Izdelek ne vsebuje glutena, laktoze in mlečnih proteinov.